Skip to content

Op naar Kevelaer

Een derde dag langs de Niers, opnieuw een afwisselend landschap met vandaag een wat kortere wandeling zodat we tijd hebben om in Kevelaer te zijn. 

Kevelaer

Kevelaer is een belevenis waar je doorheen moet kijken. Bij binnenkomst zagen we dit beeld van de brugheilige Nepomuk. Zie je de add-ons op de sokkel en op 1 van zijn handen? Het marktplein bij de kerken barst van winkeltjes die zich richten op bedevaartsgangers. Op Lourdes na, hebben we nog nooit zoveel van die winkels bij elkaar gezien. Het is mooi om de Mariakerk in te lopen, de Genadekapel te zien en het verhaal er over te lezen en me te verbazen over de Kaarsenkapel. 

Biechtkapel

Maar het meest raakte me de Biechtkapel. Op het moment dat we naar binnen liepen was er net een viering afgelopen en liepen mensen naar buiten. We liepen naar binnen door een boog van Psalmen. We namen de tijd om de kapel te bekijken, de kleden bij het altaar over vrede, heilig en Gods ontmoeting. In de gangen eromheen ontdekten we wandsculpturen van vrouwen die met Jezus onderweg waren.