Skip to content

Elst naar Nijmegen

De tweede wandeldag en we beginnen direct met een saai stuk. Vanaf het station wandelen we door een langgerekt industriegebied richting het groen. En als we dan in het groen lopen is het een verlopen gebied tussen snelwegen, de Betuwelijn en andere sporen door. Een gebied wat braak ligt, vervallen is en waar opeens een veld zonnepanelen opduikt. Onder de snelweg door ruiken we opeens wiet. Waar komt die geur vandaan? Komt het uit het terrein bij de visvijver? Even verderop zien we vervallen kassen, is het daarvandaan? 

Zo'n stuk is ook als het leven zelf: soms liggen er delen braak, of is het wat te rommelig en is het onder ogen zien wat is en uitzien naar wat komt. 

Ressen

En dan opeens is er een mooi stuk met een mooie dorpskern, appelboomgaarden en mensen die appels aan het oogsten zijn. We pauzeren bij de Landwinkel het Woerdt, genieten van de omgeving en zijn klaar om richting Lent te lopen. 

De Waal

Mooi om zo door Lent met leuke nieuwbouwdelen naar de Waal te lopen. Over de dijk richting de Waalbrug naar Nijmegen. In Nijmegen ontdekken we delen die we nog niet kennen. Dat is gaan waar je stappen je leiden, om zo nieuwe plekken te ontdekken. We halen onze stempel vandaag in de Stevenskerk.

Waar zouden wij zijn

Waar zouden wij zijn, goede God
zonder vertrouwen in wat komt?

Waar zouden wij zijn
als we alle hoop zouden verliezen?

Waar zouden we zijn
als alle moed ons ontnomen werd?

Waar zouden we zijn
als Uw wijheid ons ontnomen werd?

Waar zouden we zijn
als U ons geen kracht zou geven?

Waar zouden we zijn
zonder vreugde bij U vandaan?

Waar zouden we zijn
als wij niet leefden in Uw vrede?

Vervul ons dan met Uw Geest
totdat Uw koninkrijk gekomen is.

Andre F. Troost – Stevenskerk Nijmegen